Anthon Berg, a zseniális cukrász

Anthon Berg édesség

A cukrászszakmát megannyi egyedülálló zseni tette még érdekesebbé. Amikor a szakmailag is elismert személyekről van szó, Anthon Berg nevét nem illik kihagyni. A dán mester a XIX. század egyik legnevesebb csokoládékészítője és édesség szakértője.

Talán amiatt nem annyira ismert, mert nevét nem viseli egyetlen speciális étel, sütemény vagy torta sem, hanem csak egy dán csokoládégyár. Az itt gyártott csokik roppant egyediek, ami köszönhető az esztétikus külsőnek és a finom ízeknek is. Amikor az ember először veszi a kezébe a csokit, egyből kitűnik a valóban exkluzív, már-már furcsa csomagolás, amit a rikító karibi zöld szín képvisel. Ehhez hozzájárul a modern ábrák jelenléte is, amik szőlőt, csokoládét és mandulát ábrázolnák.

Ennek a háromnak az együttese már a csoki látványa előtt ellenállhatatlanná teszi a finomságot. Anthon Berg nemcsak régen alkotott maradandót és lopta be magát az édesszájúak szívébe, hanem ma is, hiszen több millión kedvelik a különlegességeit. Egyediségben abszolút nincs hiány.