Az autószőnyeg megfelelő elhelyezése

Jó ha láb a lat van az autószőnyeg

Jó ha láb a lat van az autószőnyeg

Nem ritka dolog, amikor éppen felújítani akarjuk a járművet, hogy új dolgokat vásárolunk bele. Az üléshuzat mellett az autószőnyeg is nagy figyelmet érdemelhet. Ez a hasznos kis találmány sokkal több mindent tesz meg, mint azt mi csak el tudnánk képzelni. Természetesen, amikor a nem odafigyelés miatt megtörténik a baj, és visszagondolva megértjük, hogy egy autószőnyeg megoldhatta volna a problémát, akkor rájövünk, hogy érdemesebb lett volna jobban odafigyelni.

De milyen legyen az, amit kiválasztunk? Hála a modern technikának és a nagy keresletnek, akár teljesen méretre szabottat is kaphatunk, olyan módon, hogy az autóban lévő pántok pontosan megfelelnek arra, hogy lefogassuk a terméket. A nedvesebb időjárás alkalmával érdemes lehet az autószőnyeg gumis változatát beszerezni, de lehetséges vászonból készült anyagot is vásárolni. Az utóbbi inkább a nyári hónapokban hatásos, ugyanis ekkor nincsen olyan gyakran esőzés, vagy ha mégis, akkor hamar felszárad minden, és nem hordjuk be a sarat.

Természetesen vigyázni kell a behelyezés során, és nem szabad egyiket a másikra pakolni. Gondolhatnánk, hogy a vászonból készült autós szőnyeg jól megfér a gumis kialakítás alatt, de ez nem jó megoldás. A lerögzítés nem lehetséges ilyen módon, és a felső mindig csúszkálni fog, ami akár balesetveszélyes is lehet. Az ideális elrendezés az, hogy mindig az adott évszaknak megfelelőt használunk, ilyen módon nem is kopik annyira az autós szőnyeg, és a tisztítás is könnyen megoldható. A téli időszakban érdemes lehet folyamatosan, akár mindennap a kocsi letétele után kitakarítani a szőnyeget, hogy ne maradjon benne nedvesség.

Amennyiben ez elmarad, nem kizárt, hogy a magas szél ellenére az autós szőnyeg megtelik kosszal, és az egyszerűen túlcsordul, ezzel kifolyva a kárpitra, ami akár hosszú távon nagyon rossz következményekkel is járhat. Legyünk mindig éberek, és a terméket válasszuk meg úgy, hogy a lehető legjobban kielégítse az igényeinket. Mindemellett legyünk figyelmesek, és ha szükség van rá, akkor minél előbb takarítsuk ki.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.