Bio üzemanyag használata a légitársaságoknál

Bio üzemanyag használata a légitársaságoknál

Bio üzemanyag használata a légitársaságoknál

Bizonyára mindenki egyetért azzal a tényezővel, hogy a környezetünket napi szinten jelentős mértékű szennyezésnek vetjük alá. Ezért célszerű olyan megoldásokat kitalálni, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy egy környezetkímélőbb életmódot élhessünk. Erre kiváló lehetőséget nyújthat a bio üzemagyagra történő váltás is, nemcsak az autók, hanem a légitársaságok tekintetében is. Nem véletlenül tervezik azt, hogy 2020-ra Európában a légitársaságok legnagyobb része bio üzemanyag segítségével fog majd repülni.

Csaknem 2 millió tonna üzemanyagot fognak előállítani erre a célra, aminek köszönhetően jelentős mértékű szennyeződéstől óvják meg a környezetet. Ennek a módszernek köszönhetően, jelentős mértékben lecsökkenthető a légszennyezés, így több neves légitársaság is csatlakozott a programhoz. Nagyon sok vállalat bebizonyítva a cél iránti elkötelezettségüket, ennek köszönhetően azt tervezik, hogy megkezdik az üzemanyag tesztelését is a közeljövőben. Már voltak olyan járatok, amelyek bio üzemanyaggal repültek, a repülés során használt üzemanyag repcéből volt előállítva.

Elmondásuk szerint, a repcét búzával felváltva termelik meg és ennek a módszernek köszönhetően, az élelmiszer előállítás is lehetővé válik. Több kísérletezés is folyik a legmegfelelőbb bio üzemanyag előállítását tekintve, egyesek hulladékokból is próbálják ezt előállítani, aminek köszönhetően a világ is egy sokkal pozitívabb, kedvezőbb irányban fejlődhet majd. Így a környezetszennyezés mértéke is jelentős mennyiségű csökkenést eredményezhet a jövőt tekintve.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük