Szójáték a kellemes baráti időtöltésre

Szójáték

Meseszerű szókincsfejlesztő játékok kaphatóak napjainkban. Nemcsak a kicsik szeretnek játszani a Szójáték nevű társasjátékkal, de még a nagyok is. Alkalmas délutáni összezördülésekre, a rég látott vagy a mindennapi barátokkal. Az említett játékot 2-4 személy játszhatja és természetesen több fordulóból is állhat. A Szójáték alkalmazásakor, a 72 darab dominót írással lefelé fordítjuk, hogy ne lássuk a szavakat.

Minden játékos 10 darabot választhat magának. Mindenkinek egy szót kell alkotnia és akinek a leghosszabbra sikerül, azzal kezdődik a játék. Folytatásként, a keresztrejtvények szabályát alkalmazzák, miszerint hosszában és keresztben is értelmes szót kell alkossanak a betűk. A Joly figurával a Szójátékban, csakúgy mint a Römiben, helyettesíthető bármelyik betű, illetve a pont mindig megállítja a további betűk hozzátételét.

Amennyiben lehetetlen szót alkotni, a játékosok az asztalon fennmaradt dominókból húznak mindaddig, amíg végre értelmes szót tudnak alkotni. A dominók sarkában pontszámok vannak, amelyek alapján meghatározhatóak a játékosok helyezései.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük