Velence nevezetességei sok látogatót vonzanak

Velence nevezetességei

Velence nevezetességei

Ha Velencére gondolunk, akkor mindenkinek a csatornák, a gondolák és a Szent Márk tér jut eszébe. Pedig számtalan izgalmas látnivaló akad még a városban. Velence nevezetességei rengeteg turistát vonzanak egész évben.

Ki ne szeretné megnézni a Sóhajok hídját, ami nyolc méteres magasságban köti össze a Dózse-palotát a szemközt lévő börtönnel. A Rialto híd is csodás látványt nyújt, ami a Grande Canal felett ível keresztül, mint ahogy a Szent Márk téren álló óratorony, de a székesegyház is remek célpontja lehet a látogatóknak.

Persze ez csak néhány Velence nevezetességei közül. Aki ide ellátogat, csak úgy kapkodja a fejét, hiszen látnivaló akad bőven. Ez nem meglepő, hiszen Velence az elmúlt évtizedekben a turizmus egyik európai fellegvárává nőtte ki magát.

Velence nevezetességei közé tartozik a minden évben megrendezett Regatta fesztivál is, valamint a híres Velencei karnevál. Aki többet szeretne megtudni erről a különleges városról az egyszer látogasson el ide és keresse fel a látványosságokat személyesen!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.