A hőtárolós villanykályha előnye és hátránya

Olyan fűtési egységre vágyik, ami jóval olcsóbb a mostaninál? A hőtárolós villanykályha számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, de néhány olyan negatív jellemzője is van, amivel jobb tisztában lenni, mielőtt vásárlásra kerül a sor.

A hőtárolós villanykályha energiatakarékos megoldást kínál a fűtésre, hiszen az olcsóbb éjszakai áramot raktározza el, amit szükséges esetén egy beszerelt ventillátorral a helyiségekbe bocsát meleg levegőként. Bár ez szépen hangzik, az igazság az, hogy a hőtárolós villanykályha nem teljesen zajmentes, így elfelejthetjük a zavartalan pihenést. A hőtárolós villanykályhát csak szakember szerelheti fel és helyezheti üzembe, mivel az eszköz beszerelése eléggé bonyolult. A tapasztalat azt mutatja, hogy a hőtárolós villanykályha ára az, ami végleg eltántorítja a potenciális vevőt a tényleges vásárlástól, hiszen egy-egy ilyen egység költsége nem alacsony.

Azoknak viszont, akiket nem zavar a zajos működés és a magasabb beszerzési ár, a villanykályha tökéletes hosszú távú befektetésnek bizonyul.