A mitesszer megjelenése megelőzhető

OFFFFF

Vannak olyan szerencsések, akiknek egész életük során alig kell 1-2 pattanással megküzdeniük. Persze ők képesek azt a néhány kis púp megjelenését is tragédiaként megélni, holott el sem tudják képzelni, hogy milyen komoly bőrproblémákkal szembenézni.

Akiknek szinte folyamatosan gyulladt aknék fájdalmas tüneteit és látványát kell elviselniük, azok nagyon szeretnék, hogy csak pár pattanás és néhány mitesszer legyen csak a legnagyobb problémájuk. Hiszen ez utóbbiak a megfelelő arcápolási rutin segítségével megelőzhetőek és ha mégis megjelennének, akkor nagyon gyorsan, hatékonyan kezelhetőek.

Ugyanis a kisebb pattanások és a mitesszer oka leginkább a túlzott faggyútúltermelődés és az elhalt hámsejtek együttese. Ha valaki odafigyel a kellő arctisztításra és hidratálásra, akkor nagyon könnyen elkerülheti ezeket a kellemetlenségeket. Fontos, hogy havonta kozmetikus által történjen a pórustisztítás.

Persze az is fontos, hogy kímélő termékeket alkalmazzon, amelyek nem tartalmaznak semmilyen kockázatosabb anyagot, továbbá a mitesszer nyomkodása sem ajánlott, mert szakértelem hiányában súlyosbíthatja a helyzetet. Célszerű kerülni az alkoholt tartalmazó tonikokat és az SLS és SLES tartalmú letisztító tonikokat, géleket.