Használt vagy új téli gumit érdemes venni?

Használt és új téli gumik

Használt és új téli gumik

Amikor eljön a tél és a hőmérséklet drasztikusan lecsökken, minden gépkocsi tulajdonos el kell döntse, hogy használt vagy új téli gumikat fog felrakni az autóra.

Léteznek pozitív és negatív érvek a használt és az új téli gumi mellett, ezért ajánlott mindkét kategóriát rendesen megvizsgálni. Ezek az érvek a használt és az új téli gumi mellett változóak lehetnek minden szervizben és üzletben.

Természetesen mindenki el tudja dönteni, hogy milyen kategóriájú abroncsot vásároljon, attól függően, hogy milyen utakon fogja használni és mekkora anyagi kerete van rá. A használt téli gumik biztosan olcsóbbak lesznek, viszont itt fennállhat a veszély, hogy túlságosan elkoptak és ezért nem fognak tökéletesen tapadni.

Az új abroncsoknál ez a veszély nem áll fenn, viszont ebben az esetben egy nagyobb összeget kell kifizetni. Előfordulnak más érvek a használt és az új téli gumi mellett, tehát mindenképpen érdemes mindegyiket megvizsgálni. Miután megtörtént az abroncsok megvizsgálása, a megfelelőt meg lehet venni és utána már csak a felszerelése következik.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük