Mitől véd a kerítéslazúr?

Kerítéslazúr
Kerítéslazúr

A természet erői gyakran igen komoly pusztításra képesek. Amikor úgy érezzük, hogy nagyon kellemes az idő, még olyankor is hatnak a felületekre a Nap ultraviola sugarai. Ezek minden élő anyagot roncsolnak, tehát érdemes védekeznünk a kellemetlen hatás ellen. Itt érdemes kiemelni a kerítéslazúr sajátos képességeit.

Ez a termék, a sugárzáson kívül, még a széltől, esőtől, hótól és fagytól is óvja a bevont részeket. Ha az udvaron egy nagy gonddal kifaragott terasz vagy kerítés található, akkor elő az ecsettel és ne habozzunk belekezdeni a festésbe! A kerítéslazúr felvitele viszonylag egyszerű.

Természetesen, mielőtt ezt megtennénk, nem maradhat el az alapos előkészítés, ami csiszolásból, portalanításból és esetenként a régi bevonat eltávolításából áll. A kerítéslazúr festéket általában 2 rétegben szokták felhordani. Először szükség van a készítmény 5 %-os hígítására, majd a száradás után mehet az újabb bevonat. A kerítéslazúr időnként megújításra szorul, de ez nem jelenthet problémát, ha már belejöttünk a mázolásba.