A Ford új autója modernebb lett

A Ford új autója

A Ford új autója

A Ford új autója, a hétüléses Galaxy lényegében nem sokat változott, azonban mindenképp modernebbé vált, mellette pedig megkapta az új vezetéstámogató extrákat is. Eltérések természetesen vannak az S-Maxhoz képest, aminek az alapjaira készült ez az új autó, azonban a korábbi típusnál a sportosság volt leginkább hangsúlyos, a most elkészült autó esetében pedig leginkább a praktikusságon van. Nem feltétlenül nevezhetjük ezt teljes átépítésnek, hiszen egyáltalán nem az, azonban a bekövetkezett változások mégis jó benyomást hagynak bennünk.

 

Például az kifejezetten praktikus és kényelmes, hogy akár egyetlen gombnyomással is teljesen eltüntethető a harmadik üléssor. A Ford azon a véleményen van, hogy a csomagtartóban több a hely, mint a fontosabb konkurensek autóiban. Hat motorral lehet majd megvásárolni az új Ford Galaxy-t, ezek közül négy dízel, kettő pedig benzinnel működik. A leginkább megnyerő dízelmotor egy duplaturbós, kétliteres változat, ami 210 lóerőre, valamint 450 Nm-es nyomatékra képes. A benzines motorok között lesz egy turbós, 1,5 literes EcoBoost, amiben 160 lóerő fog dübörögni, de egy kétliteres turbómotor is lesz itt, amelyik már 240 lóerőre lesz képes.

 

Környezetszennyezés szempontból nem marad el egyik motor sem, hiszen az Euro-6-os normáknak mindegyik tökéletesen megfelel. Az egyik legnagyobb előnye ennek az autónak az, hogy megjelent benne az Intelligens Sebességhatároló, amiben ott van az ütközés-megelőző, ami észleli például a gyalogosokat is, de mellette sok más olyan extra képezi ennek részét, aminek vezetéstámogató szerepe van.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.