Dr Kárász Tamás – miben segít az orrplasztika?

A plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban fontos beszélni a különböző tévhitekről is. Szomorú, amikor ezek miatt nem mer valaki belevágni egy olyan beavatkozásba, ami megváltoztathatja, jobbá teheti az egész életét.

Az egyik leggyakoribb tévhit Dr Kárász Tamás szerint az, hogy ezek a beavatkozások minden esetben fájdalmasok. Ez már csak azért sem állja meg a helyét, mert a nyitott, illetve a zárt műtétet alatt a páciens altatásban van. A műtétet követően is csupán elhanyagolható fájdalmat szoktak tapasztalni a páciensek, ami inkább kellemetlen érzésként írható le. Fájdalom a gyógyulási szakaszban sem jelentkezik.

Sokan attól tartanak, hogy az orrműtétnek egyértelmű, látható jelei maradnak, amit külső szemmel azonnal észre lehet venni. Dr Kárász Tamás egyedi orrokat formál a beavatkozások során, amik tökéletesen illenek a páciens arcához. Ennek köszönhetően, teljesen természetes eredmények születnek és egyáltalán nem látszik, hogy operálva lettek volna.

Egy átlagos plasztikai sebész is készíthet jó orrplasztikát? Dr Kárász Tamás véleménye erről az, hogy mivel ez az egyik legnehezebb plasztikai beavatkozás, ezért a műtétet végző illetőnek mindenképp specialistának kell lennie a plasztikai sebészet, illetve a fül-orr gégészet terén egyaránt.

Ne higgyük el azt a könnyelmű hozzáállást sem, hogy számítógépes tervezés nélkül is jól sikerülhet egy ilyen műtét. Ez tulajdonképpen olyan, mint egy látványterv, ami alapján a páciens és az orvos megbeszélhetik közösen, milyen legyen a végeredmény.

Az orrplasztika révén nő az önbizalom

Az orr alakja sokat számít a vonzó vagy éppen az arc diszharmonikus megjelenését illetően. Nem véletlenül elégedetlenek olyan sokan az orruk formájával, amit általában túl nagynak vélnek, mivel ez sokat ront az összképen. Már egészen gyermekkortól sokan az ízléstelen tréfák és viccek elszenvedőivé válnak az orruk alakja miatt. Ez pedig teljesen megakadályozza a pozitív énkép kialakulását.

Nem véletlenül szeretnének olyan sokan megszabadulni ezektől a gátlásoktól, mivel az orrplasztika kiváló lehetőség az önbizalom visszanyerésének. Egy jó szakember pedig tudja, hogy nincs két egyforma orr és nincs két egyforma páciens, ezért minden igény egyedi kezelésre szorul. A tökéletes elégedettség felé mindig alaposan megtervezett orrplasztikai beavatkozás nyomán vezet az út.

A minőségi sebészi eljárást követően, a páciens tökéletesebb orrformával, természetesebb összhatással és esztétikusabb arckarakterrel gazdagodhat.

Orrplasztika kapcsán bárki felkeresheti Dr Kárász Tamás specialistát, akinek kisebbítésre, nagyobbításra, rövidítésre, hosszabbításra, keskenyítésre, szélesítésre, egyenesítésre, kiemelésre vagy a görbületek, ívek megváltoztatására van szüksége.

Az alapos konzultáció is nagyban hozzájárul a páciens elégedettségéhez. Fontos, hogy mindkét félnek egyeztetnie kell a nézeteit. A páciens részéről ez nem úgy zajlik, mintha egy katalógusból kiválasztaná a tetszőleges formájú orrformát. Ehhez szükséges a specialista meglátása is, mivel hiába a tökéletes orrforma, ha az nincs harmóniában az arc többi részével.