ERP rendszerek a rendezett adminisztrációért

ERP rendszerek

Minden vállalatnak sajátos módja van az információk tárolására. Mivel egy rendkívül fejlett világban élünk, sokszor ezt számítógépes formában tárolják. Az ERP rendszerek számos cég adatait gyűjtik össze. Ez egy angol fogalom és az Enterprise Resource Planning rövidítésből származik. Magyarul ez annyit jelent, hogy vállalati erőforrás tervezése.

Vállalatirányítási szerepe van és esetében is egy számítógépes rendszerre kell gondolni. Az ERP rendszereket még a legkisebb cégek is alkalmazzák, a nagyobbak pedig természetesnek veszik a használatát. Idetartozik minden olyan rendszer, ami kicsit is kapcsolatban áll a vállalatirányítással, mint például az értékesítés, a beszerzési feladatok vagy a cég működtetése.

A program segítségével minimálisra csökkenthető az emberi mulasztásokból származó hibák, hiszen pontosan dolgozza fel az adatokat. Az ERP rendszerek egy adott ügyfélkörre terjeszkednek ki és csupán egyetlen adatbázist használnak. Ezt a szisztémát legfőképpen az alkalmazottak kezelhetik. Lényegében véve, a különböző szoftvermodulokat egyetlen egységes rendszerbe vonja össze.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.