A lakáshitel igénylőjének paraméterei

Lakáshitel kérelem

Eléggé téves gondolat azt hinni, hogy bárkinek adnak a bankok pénzt, aki azt ígéri, hogy vissza fogja fizetni. Az olyan nagy értékű vásárlás esetén, mint egy lakás adásvétele, jól megnézik, hogy ki az, aki a lakáshitel kérelmének paraméterei közé befér.

Vagyis nem csak azt fogják figyelni, hogy mennyire szépen ígéri valaki, hogy bizony ő vissza fogja adni a kért összeget, hanem ennél azért komplexebb a dolog. Megnézik például azt, hogy az eddig igényelt hiteleit hogyan fizette, van-e ezzel kapcsolatos negatív megjegyzés Önről. Továbbá az olyan hosszú távú hiteleknél, mint a lakáshitel, az igénylő életkora sem mellékes, hiszen vissza kell tudja fizetni az összeget.

Néhol kérnek kezest az igényléshez, máshol viszont nem. Ezért a kérvényező személye még fontosabbá válik. Természetesen, figyelembe veszik azt, hogy mekkora önrésszel szállna be a lakásvásárlásba és mekkora annak az ingatlannak az értéke, amelyet megpályázott. Ugyanakkor a pillanatnyi kereset is mérvadó. A lakáshitel eszerint lesz kiszámolva, annak ellenére, hogy például előléptetésre vár, vagy éppen jobban fizető állásra szeretne váltani.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.