Meg nem ismételhetőek a Velence látnivalók

Velencei látnivalók

Azért utaznak a turisták egyik-másik városba, hogy a nevezetes látnivalókat megtekintsék és egy kis betekintést nyerjenek a számukra idegen mindennapi életbe. Ha Olaszországot célozza meg, akkor Velencébe több napig is tervezzen maradni. Velencei látnivalók terén igazán nem szenvednek hiányt az odautazók.

Mindamellett, hogy olyan egyedülálló élményben lehet része, mint a városban való gondolázás, az épületek még egy egész regényt is elmesélnek. A szinte 1000 éves Velence annyira egyedülálló látnivalókkal vonzza a turistákat, amelyek kihagyhatatlanok. Csak az egyik leghíresebbet említsünk, a Szent Márk Székesegyházat.

Az előtte lévő tér, időnként víz alá kerül, amikor a tengerszint annyira megemelkedik. Ez nem új dolog, tudnak a tudósok arról, hogy az egész város süllyed, így az összes épületet, ami Velencében látható, a világörökség magas fokozatú besorolásába helyezték el. Ez azt jelenti, hogy a velencei látnivalók annyira egyedülállók, hogy azok soha meg nem ismételhető és hatalmas kincsek mindenkinek.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.