Melyek a legmegbízhatóbb autómárkák?

A Lexus a legmegbízhatóbb autómárka

A Lexus a legmegbízhatóbb autómárka

A J. D. Power piackutató nagy névnek számít az autók területén, hiszen folyton érdekes statisztikákkal látnak el bennünket, eredményeiket valódi kutatásokra alapozzák, így azok, akik egy autót szeretnének vásárolni, bátran támaszkodhatnak az adataikra. Az autós megbízhatósági felmérést minden évben elvégzik, azonban ezt úgy teszik, hogy három év használat után kérdezik meg valamilyen autómárka tulajdonosát. A kérdések között szerepel többek között az, hogy az elmúlt év(ek) során milyen és hány hibával találkoztak.

 

Ebben a felmérésben 35 ezer olyan embert kérdeztek meg, akiknek az autóját 2012-ben gyártották, ezek között pedig számos autómárka kapott helyet. Nagy átlagként azt lehet elmondani, hogy száz autóra vetítve 147 meghibásodás jutott, ami a három éves autóknál egyáltalán nem rossz arány, egy teljes évet figyelembe véve. Autómárkák közül az első helyen a Lexus végzett, az átlaghoz képest hihetetlenül alacsonynak mondható a 89 hiba száz autóra. A Toyota luxusmárka nagy fölénnyel veri a Buickot, aminek a helyezése így is meglepetésnek könyvelhető el. Itt már 110 hibával találkoztak átlagban a sofőrök száz autónként.

 

A klasszikus Toyota sem maradt le sokkal a luxus gyártmányától, hiszen harmadik helyre futottak be, a negyedik a Cadillac lett, míg az ötödik a Honda. Fura mód a Land Rover lett az utolsó előtti, ahol kiugróan magas meghibásodási átlagról számoltak be a tulajdonosok, ahogyan a Fiat esetében is, ami az utolsó helyen végzett, 273 meghibásodási átlaggal 100 autóra vetítve.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.