Az inzulinrezisztencia tünetei és a diéta

Az inzulinrezisztencia veszélyei

A sejtek inzulinfelismerő képességének csökkenése komoly egészségügyi problémákat okozhat. Első körben inzulinrezisztencia alakulhat ki, amit ha nem kezelnek, akkor cukorbetegséggé is átalakulhat. Szerencsére az inzulinrezisztencia kezeléséhez nincs feltétlenül szükség gyógyszerekre, ugyanis egy speciális étrend betartásával és sporttal jól kordában tartható.

Azonban azt tudni kell, hogy amennyiben a sejtek hormonfelismerő képessége nem megfelelő, akkor a súlyvesztés nehezebben jön létre, illetve hízás, meddőség, menstruációs zavarok, hajhullás is jelentkezhet. Tehát, a diéta és a mozgás a jó közérzet megőrzése érdekében is fontos, valamint azért, hogy az önbizalmunk ne csorbuljon a különféle tünetek miatt.

A peakshop.hu weboldalon megismerhetjük, hogy miként lehet együtt élni az inzulinrezisztenciával, valamint számos tippet is gyűjthetünk a személyre szabott étrend kialakításához. Ugyanakkor megtudhatjuk, hogy miként lehet fogyókúrázni ezen betegség jelenlétében, ugyanis nem olyan egyszerű, mint normál esetben.