Hol ideális az elektromos fűtés?

Elektromos fűtés

Ha az épülő ház tulajdonosa nem tudja eldönteni, hogy pontosan milyen fűtési rendszert is szeretne, de semmiképp sem akar a megszokott, nem környezetkímélő technikák mellett dönteni, érdemes felkeresnie egy szakembert. Az érdeklődők java része azzal a kérdéssel fordul a szakértőkhöz, hogy milyen lakásokba javasolt az elektromos fűtés?

A hozzáértők általában azt a választ adják, hogy ez tulajdonképpen minden lakásban kiválónak bizonyul, azonban a beruházás arányában az elektromos fűtés a kis alapterületű lakások és a nyaralók esetében a leggazdaságosabb. A nyaralókban, éttermek kisebb termeiben vagy kisméretű üzlethelyiségekben a viszonylag ritka használat miatt a gázfűtés beruházási költsége belátható időn belül nem tud megtérülni.

Ezért is kell az elektromos fűtés mellett letenni a voksot, amelyik hamar megtérül és a rendszer kialakítása sem kerül sokba. A meggyőző érvek közé sorolható az is, hogy egy profibb elektromos radiátor kiválóan alkalmazható olyan társas házakban is, ahol a gázfűtéshez szükséges kémény megépítése nem lehetséges vagy túl nagy kiadással járna.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük